Er gaat iets mis, probeer nogmaals.
Het aanmelden is geslaagd.

Waddencafés september 2023

Op 7, 14, 21 en 28 september 2023 worden er door het Waddenfonds Waddencafés georganiseerd  samen met de Waddenacademie, het Jongerennetwerk Wadden (in oprichting) en de Landschapstriënnale vier Waddencafés op verschillende locaties langs de Waddenkust. Tijdens deze cafés willen we onder leiding van tafelheer en ‘activistisch ondernemer’ Wilbert van der Kamp, bekend van onder meer Omapost en de podcast ‘De Linkse Mannen lossen het op’ in gesprek over thema’s waar jongeren een mening over hebben die gehoord mag worden. Iedere avond begint om 19.00 en eindigt om 21.30 (inclusief koffie, drankje en bitterballen)


Hieronder volgt een korte omschrijving van het café, onderaan de pagina vind je een aanmeldformulier voor één of meerdere Waddencafés.


Thema: Boeren Burgers Bezoekers (Agrotoerisme aan de Waddenkust)

Datum en tijd: 7 september 2023, 19:00-21:30

Locatie: Boutique Hotel Catshuis, Nieuwestad 49, 8911CJ Leeuwarden

Hoe kunnen we het platteland openstellen en optimaal profiteren van de koppeling tussen toerisme en de uitgestrektheid van het (agrarische) Waddenland zonder dat het jouw omgeving negatief beïnvloedt? Belangrijker nog, zie jij je als jonge ondernemer en bewoner in het Waddengebied de toenemende aantallen toeristen omarmen? Wat brengt meer toerisme jou, of heb je er niet veel mee?


Thema: Wat doen we met de dijk? (Innovatie Waddendijken)

Datum en tijd: 14 september 2023, 19:00-21:30

Locatie: MFA Holwerd , De Morgenzon 7, 9151 KM Holwert

Tijdens dit Waddencafé gaan we dieper in op vraagstukken over de dijken en het leven met het water  in ons prachtige gebied. Vormt de dijk onze toekomst, of zien we mogelijkheden om de dijken op andere manieren te benutten, anders te gebruiken of misschien zelfs te verwijderen? Hoe zal ons leven er over 100 jaar uitzien en welke rol spelen de dijken dan?


Thema: Wonen aan het Wad, of verhuizen naar de stad? (Waddendorpen)

Datum en tijd: 21 september 2023, 19:00-21:30

Locatie: Museumcafé Het Spijslokaal, Oosterkerkpad 3, 9989 AH Warffum

Tijdens dit Waddencafé gaan we dieper in op belangrijke vraagstukken die jou als jongere bezighouden. Wat heb je nodig om als jongere op de Waddenkust te blijven wonen of zelfs terug te keren? Hoe is het gesteld met de leefbaarheid voor jongeren? Is er iets wat je mist of juist iets wat het hier aantrekkelijk maakt in vergelijking met de stad?


Thema: Hoe houden we onze haven? (Havensteden)

Datum en tijd: 28 september 2023, 19:00-21:30

Locatie: Theater De Kampanje , Willemsoord 63, 1781 AS Den Helder

Tijdens dit Waddencafé gaan we dieper in op belangrijke vraagstukken die jou als jongere in een havenstad aangaan. De haven verandert, de visserij neemt al een aantal jaren af en er is een toenemende focus op offshore wind, olie en gas. Wat betekent dit voor Den Helder als havenstad en jouw toekomst in relatie tot de maritieme industrie? Welke kansen liggen er en hoe kun je hierop inspelen? En bovenal, wil je dat eigenlijk wel?